Всички категории

Новини & Събития

SWM G01, изнесен в Германия, ще бъде предпочитан от германските потребители

Време: 2022-11-14 Хитове : 221

Във все по-сложната световна икономическа ситуация висшите лидери на Германия направиха първото си посещение в Китай на 4 ноември след встъпването си в длъжност. Въпреки че останаха само малко повече от десет часа, това беше от голямо значение. Значително внимание привлича и списъкът на делегацията. Сред придружаващите бизнес лидери са Zipse, председател на BMW и Oliver Blume, главен изпълнителен директор на Volkswagen.

11

Тази година се навършват 50 години от установяването на дипломатически отношения между Китай и Германия. Търговията винаги е важна връзка за насърчаване на обмена между двете страни и автомобилната индустрия несъмнено е незаменима част от връзката. През последните две години, с трансформацията към нова енергийна индустрия, много германски предприятия увеличиха инвестициите си в Китай. В същото време нарастващ брой китайски автомобилни предприятия започнаха да обявяват навлизането си на европейския пазар.

22

01

Произхождащ от Европа и насочен към Европа

От избухването на епидемията през 2020 г. устойчивостта на китайската верига за автомобилна индустрия даде тласък на експортния пазар. Според съответната статистика обемът на продажбите на експортния пазар през 2021 г. достигна 2.138 милиона единици, с ръст от 102% на годишна база. От януари до септември 2022 г. обемът на продажбите на експортния пазар достигна 2.27 милиона единици, с увеличение от 51% в сравнение със същия период на 2021 г. --- сред които има много отлични продукти „Произведено в Чунцин“. Според новините, публикувани от Общинската търговска комисия на Чунцин, през първата половина на 2022 г. износът на цялостни превозни средства на Чунцин се е увеличил с 48.2%. Много китайски производители на автомобили като SWM са преодолели трудностите на увеличаването на цените на суровините и нарастващите логистични разходи и разширяването на задграничните пазари.

33

На 5 ноември поредица от превозни средства SWM G01F бяха готови за доставка в индустриалния парк Fuling, Chongqing и Shineray проведоха голяма церемония по отпътуването. Съобщава се, че това е първата партида леки автомобили на Shineray, изнесени за европейския пазар.

44

Основана през 2016 г., SWM някога беше популярна марка за офроуд превозни средства в Европа. След като беше придобит от East Shineray, той стана обещаващ сред домашните леки автомобили с нов имидж. В момента под марката SWM са разработени и пуснати много SUV модели като SWM Big Tiger, SWM G01, X7, X3 и др.

55

Моделът, изнесен за Германия този път е SWM G01F, който се позиционира като компактен SUV. Предните решетки с размах на крилата, персонализирани за SUV, правилните линии на каросерията и динамичните аксесоари за спортен автомобил правят цялото превозно средство да изглежда изпълнено със сила. Декорацията от червени и черни интериорни елементи, кристален бутон за смяна на скоростите и електронна ръчна спирачка добавят много изисканост и спортност към просторната и прозрачна вътрешна атмосфера.

66

По отношение на мощността, този нов модел е оборудван с ново поколение 1.5T S-power и 7-степенна мокра DCT трансмисия с двоен съединител, реализираща максимална мощност от 115 kW и максимален въртящ момент от 212 N·m. Според доклада, този задвижващ механизъм след коригиране от италианския изследователски институт и местния екип за научноизследователска и развойна дейност показва отлично представяне при ускорение и икономия. Както всички знаем, в момента Китайският стандарт за емисии VI, следван от местните пътнически автомобили, е малко по-строг от този за Европа VI. Успешният износ на превозни средства SWM за Германия напълно доказва силата на продукта, който може да се опише като произхождащ от Европа и насочен към Европа.

77

През цялото време SWM е бил дълбоко ангажиран в пазара на офроуд превозни средства. В комбинация с търсенето на потребителите в Китай, той разработи и произведе седемместен SUV, който постигна значителен дял в пазарните сегменти. През 2019 г. пазарът на леки автомобили приключи дивидентния период на развитие на последователни години на растеж. През този период марки като KENBO, BISU, BORGWARD и ZOTYE бяха изгонени или маргинализирани, докато SWM Motors се разви до днес със своята упоритост и сила. В такава ожесточена конкурентна среда, тази частна компания за превозни средства винаги е поддържала остър пазарен усет и солидна способност за контрол на разходите – модерен външен вид, разумна цена и надеждно качество са се превърнали в отличителните продуктови етикети на SWM Motors.

02

Международна визия на „Произведено в Чунцин“

В миналото износът на Китай зависеше главно от слабо развитите страни и региони в Азия и Африка. Днес Китай е пълен с увереност да изнася превозни средства за развитите страни в Европа. "

88

В ранните години, когато за първи път навлизаше на китайския пазар, SWM умишлено наблягаше на характеристиките на европейските превозни средства, тъй като по това време много потребители в Китай смятаха, че продуктите, произведени в Европа, са по-надеждни. Въпреки това, през последните две години, когато се занимавахме с задгранични бизнеси, можехме ясно да почувстваме, че разпознаването на китайските марки в много региони и дори в развитите страни очевидно се е подобрило. Днес превозните средства, произведени от китайски марки, са толкова добри, колкото чуждестранните и дори имат някои предимства в цените." Колега, отговарящ за задграничния бизнес на SWM, сподели чувствата си от популяризирането на марката през годините.

99

Според регионалното разпределение на местните износители, публикувано от екипа на Cui Dongshu, най-добрите провинции и градове включват Шанхай, Анхуей, Джъдзян, Чунцин и Шандонг. През 2022 г. износът на автомобили на Чунцин възлиза на 10%. Защо Чунцин може да се класира сред най-добрите градове в Китай е, защото от една страна има перфектен промишлен клъстер, поддържащ автомобилите, който осигурява конкурентно предимство на ниска цена и високо съотношение цена-производителност, а от друга страна, той се възползва от подкрепата на инициативата „Един пояс, един път“.

100

„Произведено в Чунцин“ не се появява внезапно на отвъдморските пазари, защото местните предприятия никога не са намалявали своята международна визия. Например SWM Motors, който изнася превозни средства за Германия, този път е свързан с Shineray. Основана през 1997 г., Shineray е едно от 500-те най-големи производствени предприятия в Китай, ангажирано в четири сектора: автомобили, мотоциклети, универсална селскостопанска техника, интелигентно пътуване и финансов лизинг. От началото на създаването си, тя излага задгранични пазари. В момента нейните продукти се изнасят в близо 50 страни и региони по света.

110

Съобщава се, че SWM Motors е подписала споразумение за сътрудничество с FinDreams Powertrain за активно извършване на трансформацията към нова енергийна индустрия. С организираното развитие на последващи хибридни превозни средства и чисто електрически превозни средства, експортният бизнес на SWM ще бъде допълнително разширен.

Послепис: „Днешният свят преживява дълбоки промени, невиждани от един век“, но общата тенденция на икономическа глобализация няма да се промени и изравняването на моделите е важна идея за формиране на общност със споделено бъдеще и интереси. Според съответната статистика през 2021 г. германският износ за Китай възлиза на 103.56 милиарда евро, а вносът от Китай възлиза на 142.96 милиарда евро. От 2015 г. Китай е най-големият търговски партньор на Германия в продължение на шест последователни години. Независимо дали се изнасят или внасят, автомобилите и авточастите са едни от най-важните стоки. Днес един от всеки пет леки автомобила, продадени в Китай, е произведен от немски марки. С възхода и развитието на независими марки и постоянното задълбочаване на търговията между двете страни, марки като SWM motors имат шанса да бъдат познати от повече европейски потребители и ще бъдат популярни сред местните потребители.