Всички категории

Прес съобщения

Начало> Статии > Прес съобщения

Писмо от председателя на Shineray Group

Новини & Събития

Писмо от председателя на Shineray Group

Време: 2023-01-13 Хитове : 178

Имате нужда от правилна електрическа кола с удължен пробег, вместо скъпа

Скъпи приятели:

    Аз съм Gong Daxing от SWM Motor. За много хора 2022 г. беше незабравима и бързо забравима година. Не само през тази година, но и през последните три години всеки от нас преживява огромната трансформация на заобикалящата ни среда.

    През последните двадесет години цялата страна се стреми усилено и ние винаги вярваме в добрите и бързи промени, вярваме в бързото развитие. Обикновено се уверяваме, че сме една от вятърните мелници, стоящи една до друга. В крайна сметка денят винаги ще става все по-добър и по-добър. Но хаосът от тези три години ни накара да се преориентираме, когато тичаме напред през последните двадесет години, и ни даде възможност да опознаем себе си.

    Преди 15 години започнахме да произвеждаме автомобили и поддържаме солидни изследвания и разработки, подобряваме производствения капацитет, развиваме повече канали и укрепваме управлението. Тези години посвещаваме усилията си без нито едно спиране. В обширната китайска автомобилна индустрия SWM е само малка част и ние преминахме през някои весели акценти, както и през някои неуспехи. Аз също съм член на това бързо развитие. След навлизането в 2020 г. температурата става все по-ниска и времето сякаш минава по-бързо, но аз винаги размишлявам върху колата, която трябва да се направи, която се предполага, че е добър продукт, който обикновените потребители могат да си позволят да купят. Как можем да създадем кола, която да се адаптира към първоначалните ни стремежи, като същевременно следва текущата тенденция?

    През последните години, наред с тенденцията на електрически превозни средства, потребителите прегръщат все повече автомобили с по-добро оборудване, което е доста добре. Но напротив, тези превозни средства стават все по-скъпи. Какъвто и агрегат да имат, като че ли скъпостта е станала разумна, а когато говорим за цената на една кола и дали е разумно да я купим, всички са склонни да мълчат. Друг интересен момент е, че въпреки че цената на автомобила расте спираловидно, изглежда, че няма много печеливши автомобилни компании, което не мога да разбера. Ако те не увеличават стойността на предприятието, току-що ли са увеличили оценката?

    Когато току-що навлязохме в индустрията за леки автомобили, всички обсъждаха пазара на електрически превозни средства. С неговото развитие цената на батерията, системата за управление и електрическия мотор ще падне значително в бъдеще. За по-малко от две години обаче цената на въглеродната киселина за батерии се е увеличила повече от десет пъти, което прави цената на електрическите автомобили доста нежелана. В сравнение с високата цена на електрическите превозни средства, пазарът на потребление на автомобили в Китай на ниво от 150,000 50 RMB е свидетел на дял от близо 2022% от целия пазар през първите три тримесечия на 50 г. Не можем да пренебрегнем тези XNUMX% от търсенето на нови енергийни продукти. Тези продукти не са много печеливши, но потребителите са ясни за цената на гамата, цената на автомобила и разходите за поддръжка. Малкият бизнес на голям пазар, ако се справяте добре, е възможност.

    Затова насочвам вниманието си към технологията за електрически превозни средства с удължен пробег. Тази технология винаги е била противоречива в индустрията, но мисля, че спорът трябва да се основава на тази предпоставка - фокусът не трябва да бъде върху това колко добър е разширителят на обхвата, а върху това дали технологията трябва да се продава на толкова висока цена. Капацитетът на батерията на една електрическа кола с разширен пробег е буквално една трета от това, което има една чисто електрическа кола, а цената на комплект удължител за пробег е около 10,000 300,000 юана, което може ефективно да реши серия от проблеми с цената на батерията, обхвата и зареждането . Въпреки това, някои луди разработчици избират да оборудват автомобилите пищно и да ги превърнат в продукти, които ще струват 400,000 100,000 до XNUMX XNUMX юана. Това е неприемливо за целевите потребители, които просто искат да похарчат XNUMX XNUMX юана за този вид кола. В резултат на това вродената практичност на този вид превозно средство изчезва.    Колите са част от живота. През тези три години някои хора получават намаление на заплатата, за да започнат работа, а други избират да си останат вкъщи. Кредитният дефицит може да накара някой да загуби това, което е бъркал, но животът продължава. Някои хора намаляват несъществените разходи и приличното пътуване може да бъде заменено с къмпинг. Това е точно като японското общество след Plaza Accord през 1980-те години, където хората спряха да преследват луксозни марки и избраха да се изправят пред несигурността, след което се запитаха: Кой съм аз? От какво се нуждая? След като разбра значението на „Аз“, Япония в крайна сметка се възроди, тъй като простите и удобни продукти станаха популярни и тенденцията за изхвърляне на ненужното бавно нараства. Освен това предпочитанието на младите към Wabi Sabi също е знак за японската рационалност. 

    За различните хора определението за кола варира много, но колата никога не трябва да определя хората. Същността на колата е просто да завърши физическото движение на нещата в колата. Шофьорите могат да шофират с мобилните си телефони, но няма нужда да превръщат колата в смарт терминал, тъй като цената е твърде висока и ефективността няма да е висока. Връщането към същността на автомобила е отговорът на търсенето в тази ера – простотата.

    Ето защо имам смела идея да искам да направя достъпно електрическо превозно средство с разширен пробег за онези потребители, които просто искат да похарчат около 100,000 XNUMX юана, за да купят колата. Решавам да намаля цената, за да могат потребителите да се насладят на добра цена и добро пътуване! Това е моят новаторски начин за разработване на нови енергийни превозни средства и наричам това електрическо превозно средство SWM като „Giant Tiger EDi“. Предстои да дойде и ще се види утре. 

    Преди искахме лукса, но сега сме склонни да гоним простотата. Наистина, практичността, рационалността и простотата са колата, необходима в тази епоха. 

                                                                                                              

SWM·Gong Daxing